FishCareVet

Dierenarts Tim Barbé

KOI, uw passie
mijn specialiteit!

Wie zijn wij?

Fish-Care-Vet is een dierenartspraktijk gespecialiseerd in het behandelen van aquatische dieren. Ons Team bestaat uit dierenarts Tim Barbé en laborante Tamara Coenen. We stellen ons hieronder even aan u voor.

FISHCAREVET

werd opgericht als Besloten Vennootschap op 21 december 2022 maar als zijnde dierenartspraktijk zagen we in 2004 al het licht. Oprichter en bezieler van FishCareVet, dierenarts Tim Barbé, begon na zijn studies diergeneeskunde aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent zijn eigen praktijk die onmiddellijk gericht was op het behandelen van bijzondere dieren. Jaar na jaar legden we ons specifieker toe op het behandelen van vissen en aquatische dieren waardoor we nu nog praktisch uitsluitend vissen in behandeling nemen. Sinds 2017 vervoegde Tamara de praktijk en werd het Diagnostisch Aquatisch Laboratorium opgericht waardoor onze labo-activiteiten gevoelig werden uitgebreid.

Dierenarts Tim Barbé

Tijdens mijn studies diergeneeskunde werd ik erg gefascineerd door het houden en verzorgen van Koi. Vrienden hadden mij reeds de liefde voor vijvers en vissen meegegeven maar op kot begon ik dan zelf mijn eigen aquaria te houden, verzorgen en zocht ik in alle cursussen en boeken naar meer informatie. Gelukkig had ik aan de universiteit Prof. Dr. A. Decostere die gespecialiseerd was in deze materie en die bereid was mijn thesis over visziekten te laten maken. Tijdens mijn studies kreeg ik ook al de kans van Koen Vondenbussche, zaakvoerder van de Wase Vijverwinkel, om werkervaring op te beginnen doen en via KOI2000 werkte ik mee aan het magazine, de koishows, voordrachten en dergelijke meer. Als dierenarts werd ik snel lid van werkgroepen onder collegae, sloot ik mij aan bij de European Association of Fish Pathologists, The Fish Vet Society, The World Aquatic Veterinary Medical Association, enz. waardoor ik nu erg goede contacten heb met collegae en specialisten in binnen- en buitenland. Ik volgde na mijn afstuderen ook onderdelen van de Master of Science in Aquaculture aan de faculteit bioingenieurswetenschappen wat erg verrijkend was. Tijdens mijn carrière tot nu toe werkte ik mee aan onderzoeksprojecten van de KULeuven met Professor Kris Willems voor het ontwikkelen van een DNA gebaseerde multiscan-diagnosetool, zetelde ik in de jury bij de verdediging van een doctoraatsproefschrift rond Vibriosis, werkte ik mee als co-auteur aan verschillende baanbrekende papers rond kanker bij vissen en bijzondere visziekten met het team van Prof. Luciana Mandrioli van de Universiteit van Bologna, etc. Figuurlijk stilstaan (maar ook letterlijk) is aan mij niet besteed, ik kijk liever verder dan mijn neus lang is en ga op zoek naar elke missing link. Privé matig ben ik in 2011 getrouwd met Annelies en fiere papa van een dochter Clara die in 2012 geboren werd. In onze vrije tijd houden we van reizen, culinaire uitjes, leuke dingen samen doen en nieuwe culturen ontdekken, actief bezig zijn, een ritje met de oldtimer,.. Ik sta in de winter graag zo veel mogelijk op de latten en hou ervan om in de bergen te vertoeven en samen met mijn ski-buddy Clara mooie afdalingen te maken.

Tamara Coenen, laborante en assistente in de praktijk

Na mijn opleiding tot laborante in de biochemie ben ik onmiddellijk gaan werken aan de faculteit Geneeskunde (KULeuven). Daar heb ik gedurende 14 jaar onder leiding van Prof. Dr. P. Lijnen en later Prof. Dr. K. Sipido aan het departement hart- en vaatziekten onderzoek gedaan naar de celmechanismen van cardiale fibroblasten bij ratten, alvorens in 2017 de praktijk te vervoegen.

Zelf ben ik mama van 2 zonen, woonachtig te Meldert (Aalst) en in mijn vrije tijd ga ik wekelijks een uurtje tennissen.